Loopbaan coaching


Waar sta ik en wat wil ik van mijn carrière? Loopbaan coaching helpt je bij het antwoord op deze vraag.

Kom erachter wat bij je past

Met loopbaancoaching kom je erachter welk werk bij je past. Wat zijn jouw talenten en kwaliteiten? Waar krijg jij wel en geen energie van? Je komt erachter welk werk je plezier geeft en waarin je jezelf kunt ontplooien. Je komt er achter wat je wilt en kunt bijdragen, hoe je dat wilt doen en in welke omgeving. Welk ‘soort’ bedrijf bij jou past en bij welk bedrijf jij past. Loopbaancoaching helpt jou om vorm te geven aan jouw loopbaanrichting.
Voor iedereen die graag een hernieuwde kijk wil krijgen op hun huidige baan of juist in beweging wil komen om op zoek te gaan naar een andere baan. En welke baan is dit dan?

Wat levert loopbaan coaching mij op?

Wanneer je een loopbaantraject start bij van Dongen & Co, werken we aan de volgende onderdelen:

 • Wat zijn mijn talenten en kwaliteiten?
 • Wat motiveert jou en wat zijn jouw drijfveren?
 • Wat wil jij bijdragen?
 • Waar krijg je wel en geen energie van?
 • Hoe bepaal je richting?

Aan het einde van dit traject heb je een concreet stappenplan om van je huidige situatie naar de gewenste situatie binnen jouw carrière te komen.

Is loopbaan coaching wat voor jou?

Ben jij je aan het oriënteren en ben je benieuwd of loopbaancoaching jou wat gaat opleveren? Wij geloven dat iedereen wat heeft aan het antwoord krijgen op de vraag 'Zit ik (nog) wel op de juiste plek?'. Wanneer onderstaande vragen jou bekend voorkomen in je eigen leven, is het zeker aan te raden aan de slag te gaan met loopbaan coaching:

 • Ik zit al zo lang op mijn plek. Is het tijd voor verandering?
 • Ik wil verder in mijn loopbaan maar hoe doe ik dat?
 • Waar ben ik nu eigenlijk van? Wat wil ik met mijn carrière?
 • Eerdaags vervalt mijn functie en dan?
 • Mijn baan is prima maar zou ik er nog meer uit kunnen halen?

Wil je alvast een voorproefje vraag dan de kennismakingsworkshop "Met je loopbaan aan de slag" aan.

Zelf alvast starten?

Wil jij alvast aan de slag met jouw motivatie en drijfveren? Ontdekken waar je wel en geen energie van krijgt? Begin dan met het werkboek ‘Mijn persoonlijk leiderschap – GROEI|SNOEI|BLOEI®’.

Hoe gaat loopbaan coaching in zijn werk?

Een loopbaancoachings traject kun je bij Van Dongen & Co één-op-één met een coach of in groepsverband volgen.
Ga je individueel aan de slag met je loopbaancoach dan heb je na je intakegesprek – online of live of een combinatie hiervan - vijf ontmoetingen met je coach.
Stap je in een loopbaangroep dan volg je samen met een groep van minimaal 5 en maximaal 8 deelnemers vijf onlinebijeenkomsten. Of live een 2-daagse. Wij werken volgens het Van Dongen & Co principe van ‘4-slags-leren©’ .

Samenwerken met van Dongen & Co? 

Wil jij met bevlogen en ervaren professionals aan de slag om het meeste uit jouw team(s) te halen? Wij maken graag een programma op maat. De samenwerking opstarten is simpel: 

Stap 1: vraag een kennismakingsgesprek aan via het contactformulier of e-mail

Stap 2: tijdens het gesprek brengen we de hulpvraag in kaart en krijgen we een beeld bij de huidige situatie en het gewenste resultaat. 

Stap 3: Je ontvangt een offerte met een voorstel op maat. 

Wij volgen niet één methode of strategie. We kijken wat er nodig is in het moment en wat passend is bij de vraag om jouw team ook echt verder te helpen. Met onze jarenlange ervaring passen we toe wat er op dat moment nodig is. Dit kan een beproefd management model zijn uit de veranderkunde, psychologie, een zelfontwikkelde werkvorm of speciaal voor de gelegenheid nieuw ontwikkelde werkvorm.  

Van Dongen & Co’s principe van ‘4-slags-leren©’

‘4-slags-leren’ is een manier om ervarend te leren. Het bewustzijn te vergroten en dit om te zetten in acties en verandering. Dit is een basis aanpak die van Dongen in al haar trajecten toepast en 25 jaar+ ervaring in heeft opgedaan. Zowel bij het begeleiden van individuele mensen, teams als groepen. Van Dongen & Co’s ‘4-slags-leren©’ bestaat uit:  

1. Individueel contact met de begeleider/facilitator/coach. Wederzijds leren de coach en de deelnemer elkaar kennen en onderzoeken de leervraag van de deelnemer. Bovendien vergroot dit de veiligheid en het vertrouwen onderling. De basis om te kunnen ontwikkelen.

2. Groeps/team leren. In een team en/of groep kan er enorm veel geleerd worden van elkaars ervaring, verschillende communicatie en gedragsstijlen en bovendien helpt herkenning bij elkaar om in veiligheid en vertrouwen te ontwikkelen. Groepsleden stimuleren elkaar.  

3. Reflectie opdrachten. Opdrachten om zelf te reflecteren. Op jezelf, op je omgeving en andere mensen waardoor je bewustzijn vergroot en je gerichtere keuzes kunt maken. 

4. Buddyschap. Thema’s en oefeningen bespreken met één of twee andere deelnemers. Woorden geven aan gedachtes en reflecties en daarop feedback krijgen, bevraagd worden en erover sparren. Zo krijg je je eigen thema’s nog scherper.  

‘Van Dongen & Co’s ‘4-slags-leren©’ is een aanpak die resulteert in grotere bewustwording en zet aan tot actie om te kunnen groeien en zo nodig te veranderen en bij te stellen. Pragmatisch, concretiserend, toepasbaar, laagdrempelig en activerend. 

Vraag om offerte of aanvullende informatie  Nieuwsbrief

  Wil je op de hoogte blijven?

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief