Team vitaliteits­coa­ching


Met team vitaliteits­­­­coa­­­ch­ing ga je aan de slag met je team. Waar krijgen we energie van en wat zijn onze energievreters? Hoe houden we onszelf en onze collega’s fit om met plezier en vitaal te werken.

Team vitaliteitscoa­ching zorgt voor werken met energie

Jouw team staat ‘aan de lat’ om resultaten te behalen binnen de gestelde tijd en met kwaliteit. Het kan soms rennen of stilstaan zijn. Waarschijnlijk vaker het eerste: rennen. Hoe zorg je er dan voor dat jij zelf en ook je collega’s binnen het team fit en vitaal blijven en met plezier kunnen werken? Elkaar weten te vinden en te stimuleren?

Met ‘Team vitaliteits­coa­ching’ ga je aan de slag met onze ‘Vitaliteitsmonitor’ en het hulpmiddel ‘Het gesprek aangaan’. We leren je met deze ‘tools’ te werken waardoor jullie als team daarop door kunnen bouwen voor de komende jaren om fit en vitaal te zijn en te blijven.

Wat levert 'Team vitaliteits­coa­ching' op?

 • Zicht krijgen op de kracht van jullie team
 • Jullie weten van elkaar waar jullie wel en geen energie van krijgen
 • Iedereen weet welk aandeel zij kunnen of moeten leveren om het teamdoel te behalen met elkaar en hoe hierop met plezier te kunnen werken
 • Jullie weten waar jullie van elkaar kunnen leren om 1+1=3 te maken
 • Jullie weten van elkaar wat je wel en niet van elkaar kan verwachten

Is 'Team vitaliteits­coa­ching' iets voor jouw team?

Ieder team kan baat hebben bij team vitaltiteitscoaching. Het team krijgt op die manier meer inzicht in elkaars kwaliteiten, leert effectiever samen te werken, met plezier en met energie.

Team vitaliteits­coa­ching is extra belangrijk voor een team waarbij jullie de volgende symptomen van een niet vitaal team herkennen

Uitingen van een weinig vitale organisatie:

 • Weinig energieke of vermoeide medewerkers
 • Frequent ziekteverzuim
 • Hoog verloop
 • Stilte in antwoord op de vraag: ‘wie pakt dit op?’
 • Bekende problemen blijven eindeloos bestaan
 • Niet met, maar over elkaar praten
 • Afspraken niet nakomen (patroon – iedereen raakt besmet en gaat dit ook doen)
 • Medewerkers ontevredenheid
 • Kwantiteit boven kwaliteit – presteren/productie draaien
 • Medewerkers zijn niet de ambassadeur van je organisatie en praten niet met trots op een verjaardagsfeestje over hun werkgever

Hoe werkt Team Vitaliteits­­coa­­ching?

Tijdens het één of tweedaagse traject met je team gaan we aan de slag met:

 • De vitaliteitsmonitor die we hier speciaal voor hebben ontworpen
 • Het herkennen van verschillende talenten in jullie team en hoe deze optimaal te gebruiken
 • Het versterken van jullie onderlinge samenwerking
 • ‘Het gesprek’ leren voeren opdat jullie na de teamcoaching zelfstandig verder kunnen met jullie vitaliteit
 • Wat jullie onder teamwelzijn verstaan en hoe je hier in de praktijk vormt aan kunt geven

Ter ondersteuning aan het coachtraject maken we in overleg gebruik van de DISC methode – jullie persoonlijke gedrags en communicatie voorkeuren (Hieronder de URL Wat is DISC) - of van de Birkman (hieronder URL naar Wat is Birkman) – jullie motivatoren, mindset en jullie behoeftes.

Zo ziet de vitaliteitsmonitor eruit:
vitaliteit monitor team

Samenwerken met van Dongen & Co? 

Wil jij met bevlogen en ervaren professionals aan de slag om het meeste uit jouw team(s) te halen? Wij maken graag een programma op maat. De samenwerking opstarten is simpel: 

Stap 1: vraag een kennismakingsgesprek aan via het contactformulier of e-mail

Stap 2: tijdens het gesprek brengen we de hulpvraag in kaart en krijgen we een beeld bij de huidige situatie en het gewenste resultaat. 

Stap 3: Je ontvangt een offerte met een voorstel op maat. 

Wij volgen niet één methode of strategie. We kijken wat er nodig is in het moment en wat passend is bij de vraag om jouw team ook echt verder te helpen. Met onze jarenlange ervaring passen we toe wat er op dat moment nodig is. Dit kan een beproefd management model zijn uit de veranderkunde, psychologie, een zelfontwikkelde werkvorm of speciaal voor de gelegenheid nieuw ontwikkelde werkvorm.  

Van Dongen & Co’s principe van ‘4-slags-leren©’

‘4-slags-leren’ is een manier om ervarend te leren. Het bewustzijn te vergroten en dit om te zetten in acties en verandering. Dit is een basis aanpak die van Dongen in al haar trajecten toepast en 25 jaar+ ervaring in heeft opgedaan. Zowel bij het begeleiden van individuele mensen, teams als groepen. Van Dongen & Co’s ‘4-slags-leren©’ bestaat uit:  

1. Individueel contact met de begeleider/facilitator/coach. Wederzijds leren de coach en de deelnemer elkaar kennen en onderzoeken de leervraag van de deelnemer. Bovendien vergroot dit de veiligheid en het vertrouwen onderling. De basis om te kunnen ontwikkelen.

2. Groeps/team leren. In een team en/of groep kan er enorm veel geleerd worden van elkaars ervaring, verschillende communicatie en gedragsstijlen en bovendien helpt herkenning bij elkaar om in veiligheid en vertrouwen te ontwikkelen. Groepsleden stimuleren elkaar.  

3. Reflectie opdrachten. Opdrachten om zelf te reflecteren. Op jezelf, op je omgeving en andere mensen waardoor je bewustzijn vergroot en je gerichtere keuzes kunt maken. 

4. Buddyschap. Thema’s en oefeningen bespreken met één of twee andere deelnemers. Woorden geven aan gedachtes en reflecties en daarop feedback krijgen, bevraagd worden en erover sparren. Zo krijg je je eigen thema’s nog scherper.  

‘Van Dongen & Co’s ‘4-slags-leren©’ is een aanpak die resulteert in grotere bewustwording en zet aan tot actie om te kunnen groeien en zo nodig te veranderen en bij te stellen. Pragmatisch, concretiserend, toepasbaar, laagdrempelig en activerend. 

Vraag om offerte of aanvullende informatie  Nieuwsbrief

  Wil je op de hoogte blijven?

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief


   Nieuwsbrief

   Wil je op de hoogte blijven?

   Schrijf je in voor de nieuwsbrief