Werken met Zin!©


Werken met zin en zin geven aan je werk.

Werken met Zin!©

‘Werken met Zin!©’ geeft inzicht in waar jij je voldoening uit haalt. Als je het gevoel hebt werk te doen dat zin heeft of verbonden is met wat je persoonlijk belangrijk vindt, heb je meer energie, meer creativiteit, en meer veerkracht bij tegenslag.
Zingeving in je werk ontstaat als je een verbinding kunt maken tussen wat jij doet en wat jij bij wilt dragen. Op die manier kan elk werk zin krijgen. Van secretaresse tot leidinggevende tot IT expert tot jouw eigen functie.

Dit maakt meteen ook duidelijk dat zingeving een persoonlijke zoektocht is. Werk heeft geen zin, maar jij geeft werk zin.
In ‘Werken met Zin!©’ ga je op deze persoonlijke zoektocht.

Wat levert ‘Werken met Zin!©’ mij op?

Wanneer je dit traject start – individueel of in een groep – bij Van Dongen & Co, dan werk je aan de volgende onderdelen:

 • Wat zijn mijn inspiratiebronnen?
 • Vanuit welke persoonlijke waarden werk ik?
 • Ik formuleer mijn persoonlijke missie.
 • Ik krijg zicht op de samenhang waarin ik werk en wat dat voor mij betekent.
 • Ik heb onderzocht hoe ik praktisch en elke dag, zin kan geven aan mijn werk, gebruik makend van de dingen waar ikzelf invloed op heb.

Voor wie is ‘Werken met Zin!©’?

Voor iedereen die graag met zin wil werken en zin wil geven aan werk. En die het volgende herkent:

 • Als ik heel eerlijk ben vraag ik me soms af wat de zin is van wat ik doe.
 • Ik heb het naar mijn zin maar voel ook dat het beter, geïnspireerder kan.
 • Ik heb het gevoel op mijn werk ‘leeg te lopen’.
 • Ik heb twee ‘ikken’: een werk-ik en een privé-ik. De privé-ik is levendiger, energieker en creatiever dan de werk-ik.
 • Er schuurt iets tussen mij en mijn werk, maar ik krijg mijn vinger er niet achter wat het is.
 • Ik heb het gevoel op mijn werk ‘leeg te lopen’.

Hoe gaat ‘Werken met Zin!©’ in zijn werk?

Je kunt dit traject één op één volgen met je coach of in groepsverband.

Eén op één
Het traject bestaat dan uit een kennismakingsgesprek met je coach en drie (online) bijeenkomsten van 2 uur.

In groepsverband
Stap je in een (incompany) groep dan volg je samen met een groep van minimaal 5 en maximaal 8 deelnemers drie (online) bijeenkomsten. Of live tweemaal een dagdeel. Wij werken volgens het Van Dongen & Co principe van ‘4-slags-leren©’.

Overige mogelijkheden
Vraag deze bij ons aan. We maken ook maatwerkprogramma’s naar gelang de vraag van de opdrachtgever.

Samenwerken met van Dongen & Co? 

Wil jij met bevlogen en ervaren professionals aan de slag om het meeste uit jouw team(s) te halen? Wij maken graag een programma op maat. De samenwerking opstarten is simpel: 

Stap 1: vraag een kennismakingsgesprek aan via het contactformulier of e-mail

Stap 2: tijdens het gesprek brengen we de hulpvraag in kaart en krijgen we een beeld bij de huidige situatie en het gewenste resultaat. 

Stap 3: Je ontvangt een offerte met een voorstel op maat. 

Wij volgen niet één methode of strategie. We kijken wat er nodig is in het moment en wat passend is bij de vraag om jouw team ook echt verder te helpen. Met onze jarenlange ervaring passen we toe wat er op dat moment nodig is. Dit kan een beproefd management model zijn uit de veranderkunde, psychologie, een zelfontwikkelde werkvorm of speciaal voor de gelegenheid nieuw ontwikkelde werkvorm.  

Van Dongen & Co’s principe van ‘4-slags-leren©’

‘4-slags-leren’ is een manier om ervarend te leren. Het bewustzijn te vergroten en dit om te zetten in acties en verandering. Dit is een basis aanpak die van Dongen in al haar trajecten toepast en 25 jaar+ ervaring in heeft opgedaan. Zowel bij het begeleiden van individuele mensen, teams als groepen. Van Dongen & Co’s ‘4-slags-leren©’ bestaat uit:  

1. Individueel contact met de begeleider/facilitator/coach. Wederzijds leren de coach en de deelnemer elkaar kennen en onderzoeken de leervraag van de deelnemer. Bovendien vergroot dit de veiligheid en het vertrouwen onderling. De basis om te kunnen ontwikkelen.

2. Groeps/team leren. In een team en/of groep kan er enorm veel geleerd worden van elkaars ervaring, verschillende communicatie en gedragsstijlen en bovendien helpt herkenning bij elkaar om in veiligheid en vertrouwen te ontwikkelen. Groepsleden stimuleren elkaar.  

3. Reflectie opdrachten. Opdrachten om zelf te reflecteren. Op jezelf, op je omgeving en andere mensen waardoor je bewustzijn vergroot en je gerichtere keuzes kunt maken. 

4. Buddyschap. Thema’s en oefeningen bespreken met één of twee andere deelnemers. Woorden geven aan gedachtes en reflecties en daarop feedback krijgen, bevraagd worden en erover sparren. Zo krijg je je eigen thema’s nog scherper.  

‘Van Dongen & Co’s ‘4-slags-leren©’ is een aanpak die resulteert in grotere bewustwording en zet aan tot actie om te kunnen groeien en zo nodig te veranderen en bij te stellen. Pragmatisch, concretiserend, toepasbaar, laagdrempelig en activerend.   Vraag om offerte of aanvullende informatie

    Nieuwsbrief

    Wil je op de hoogte blijven?

    Schrijf je in voor de nieuwsbrief