DE BIRKMAN METHODE

Binnen Van Dongen & Co werken we met de Birkman als ondersteuning bij individuele coaching. Dit instrument biedt diepgang en ondersteuning bij leervragen.

Bij individuele coaching ga je met je coach de diepte in om scherp te krijgen waar het voor jou om draait en hoe je effectiever trouw kan zijn aan je normen en waarden en daarmee persoonlijk kan groeien.

Wat is Birkman?

Birkman is een assessment dat uitgebreid inzicht biedt in wat je nodig hebt om efficiënt en effectief vol energie te functioneren, op persoonlijk vlak, binnen jouw team en binnen organisaties. Deze op wetenschappelijke data gefundeerde rapportage biedt inzicht in:

Jouw sterke gedrag: Hierin beschrijft een Birkman rapportage op 9 componenten wat jouw sterke, natuurlijke gedrag is. Hoe meer dit aansluit op jouw taken en verantwoordelijkheden des te gemakkelijker gaat het jou af.

Jouw behoeften: Hierin beschrijft een Birkman rapportage op 9 componenten wat jij verwacht van je omgeving, welke behoefte jij hebt en nodig hebt van jouw omgeving. Dit is soms onbekend gebied voor jezelf maar zeker voor jouw omgeving. Hier valt veel winst te halen als je dit communiceert. Het voorkomt dat je in stressgedrag terechtkomt wat energie kost. Deze informatie biedt stevige handvatten voor jouw persoonlijke effectiviteit.

Jouw interesses: Wat je leuk vindt om te doen en wat jouw aandacht trekt. Birkman meet niet of je er goed in bent, je score geeft aan, in hoeverre je bepaald soort werk je graag doet en voor welke aspecten van vraagstukken je het van nature aandacht hebt.

birkman signature

Van Dongen & Co zet de Birkman veelvuldig in tijdens individuele en team trajecten. De meeste coaches bij ons zijn hiervoor gecertificeerd.

Wil je persoonlijk aan de slag met Birkman en/of met je team? Laat het ons weten: