Yolanda van Dongen

‘Als passie en talent samenwerken heb je een meesterwerk’

scroll down

Van Dongen & Co

Ontwikkelen door te doen

Door de jaren heen ben ik steeds meer gaan werken met anderen, afhankelijk van de vraag van de opdrachtgever. Ik geloof in de krachten bundelen om met en van elkaar te leren. Zo kijk ik ook naar de teams en de individuele mensen die wij coachen bij onze opdrachtgevers. Ontwikkelen door het gezamenlijk te doen! 

Van Dongen & Co werkt inmiddels met 14 bevlogen professionals samen met allen hele diverse achtergronden. Van psychologie, opleidings- en veranderkunde tot marketing, arbeidsmobiliteit, hotellerie, bedrijfskunde en telecom. 

Portret Yolanda van Dongen

Oprichter Van Dongen & Co

Over Yolanda van Dongen

Ik ben geboren in Afrika en heb vervolgens in verschillende landen gewoond voordat ik op mijn veertiende in Nederland ben komen wonen. Deze achtergrond heeft veel invloed gehad op de keuzes die ik in mijn leven en daarmee ook mijn loopbaan heb gemaakt. De diversiteit aan mensen met hele uiteenlopende achtergronden heeft mij mijn hele leven geïntrigeerd. Waarom doen mensen wat ze doen? En wat beweegt ze om ook dingen niet te doen? 

Ik ben ruim 25 jaar werkzaam geweest in het bedrijfsleven als marketing & sales manager, projectleider, trainer, adviseur, (team)coach, leidinggevende en organisatie en procesadviseur. 

Mijn ‘drive’ is om mensen en teams in beweging te brengen om daarmee effectiever te zijn. 

In de jaren negentig ben ik verschillende opleidingen gaan volgen op het gebied van coaching en persoonlijke ontwikkeling en vanaf 2000 ben ik parttime gestart met mijn coachpraktijk voor persoonlijke- en teamontwikkeling. In 2008 ben ik fulltime zelfstandige geworden. Vanuit mijn jarenlange ervaring met het leiden en begeleiden van teams, projecten, organisatieveranderingen en processen kwam hierin alles samen.  

Ik ben mijn hart gaan volgen. Ik geloof in onafhankelijkheid, eigen verantwoordelijkheid en je kwaliteiten optimaal inzetten. Voor mij komt dit tot uiting in het ondernemerschap en vanuit die onafhankelijke positie met een open blik naar organisaties kijken en te bepalen wat er nodig is en wat ik daaraan kan bijdragen als teamcoach en coach persoonlijke ontwikkeling. 

Mijn aanpak kenmerkt zich door betrokkenheid, aandacht en afgestemd zijn op de ander. Ik ben gewend in mijn aanpak snel tot de kern te komen en werk op een sensitieve, intuïtieve, maar ook scherpe en resultaatgerichte manier. Zonder daarbij het persoonlijke uit het oog te verliezen.