Vergroot je conflictvaardigheid


Leer conflicten herkennen, begrijpen en constructief oplossen

Waar mensen samenwerken ontstaat altijd wrijving. Zonder wrijving geen glans, wordt wel eens gezegd. Maar waar wrijving tot een conflict leidt, kan het de effectieve samenwerking en je werkplezier echt aantasten. Op zich hoeft een conflict niet negatief te zijn. Integendeel: een conflict biedt je de kans om de belangen van de ander te leren kennen en uiteindelijk tot een betere samenwerking te komen. Maar daarvoor zijn twee dingen van belang: tijdig ingrijpen en de verschillende interventies goed kunnen toepassen.
In deze eendaagse training gaan we in op wat een conflict is en welke stadia daarin te herkennen zijn, plus wat je kunt doen om eruit te komen met elkaar. Het middagdeel gaat in op jouw eigen stijl van omgaan met conflicten, en krijg je zicht op alternatieve reactie mogelijkheden dan jouw standaard reactie. Hierdoor wordt je ‘conflictvaardiger’ en kun je er effectiever mee omgaan.

Wat levert de training "Vergroot je conflictvaardigheid" mij op?

  • Je leert conflicten herkennen, begrijpen waarom ze ontstaan en waar ze over gaan.
  • Je herkent de stadia van een conflict en weet waarom ze kunnen escaleren. Je kunt daardoor in een vroeger stadium ingrijpen.
  • Je kent de vijf mogelijke manieren om met een conflict om te gaan en wanneer het handig is deze toe te passen.
  • Je weet wat jou conflicthanteringsstrategie is en ervaart en experimenteert met andere strategieën, waardoor je jouw conflictvaardigheid vergroot
  • Je krijgt tools en vaardigheden om conflicten constructief te bespreken en er op verschillende manieren mee om te gaan

Voor wie is "Vergroot je conflictvaardigheid"?

Zicht op Conflict is voor leidinggevenden en medewerkers die:

  • Graag handvatten en tools krijgen om op een constructieve manier om te gaan met conflicten
  • Eerder de tekenen van een beginnend conflict willen herkennen om daarop te kunnen anticiperen
  • Af en toe tot hun verbazing in een conflict blijken te zitten, terwijl ze dat niet hadden zien aankomen.
  • Geïnteresseerd zijn in hoe conflicten zich ontwikkelen en hoe je vroegtijdig kunt ingrijpen
  • Zichzelf en/of hun medewerker willen ontwikkelen in bewuster en effectiever met conflicten en elkaar omgaan waardoor de samenwerking en de sfeer verbeteren.

Hoe gaat "Vergroot je conflictvaardigheid" in zijn werk?

De dag bestaat uit twee gedeelten. Het ochtend gedeelte is informatief en bevat een stukje theorie en methodiek. Aan de hand van concrete voorbeelden leer je over de negen stadia van een conflict, hoe je ze kunt herkennen, en welke vijf strategieën er zijn om daarmee om te gaan. In de middag gaan we dieper in op jouw eigen huidige strategieën, de reflex – neiging die je hebt. Vervolgens doe je een eerste ervaring op met andere manieren van conflicthantering, zodat je repertoire zich verbreedt en je conflictvaardiger wordt.

Aanmelden training “Vergroot je conflictvaardigheid”

Vul onderstaand formulier in als je interesse hebt in de training “Vergroot je conflictvaardigheid”.
We nemen vervolgens contact met je op.