Projectmatig werken met je team©


Bereik sneller resultaten, manage verwachtingen effectief en betrek je omgeving succesvol

Jouw team leren samenwerken in projecten

Je start een project om van A naar B te komen. Hoe pak je dit gestructureerd aan en behaal je ook echt resultaten? In veel teams laat dit nog weleens te wensen over. Een veel voorkomend probleem is dat voortvarend en vol goede intenties gestart wordt, maar dat dit niet zichtbaar wordt in de resultaten. Projecten lopen uit, resultaten worden niet behaald of de deadlines worden steeds maar weer opgeschoven. Ondanks alle goede intenties en het harde werken...
Dit kost veel tijd en levert (onderlinge) frustratie op. Door onze aanpak ‘Projectmatig werken met je team©’ ontdekt het (project)team hoe ze effectief en concreet projectmatig kunnen werken zodat een omvangrijke activiteit of project ook echt een kop en een staart heeft, afgerond wordt en de afgesproken resultaten behaald worden. Lopende dit traject maak je een projectplan, ben je gaandeweg al bezig met de uitvoering en bezig met het managen van de verwachtingen in je omgeving. Je creëert gaandeweg al draagvlak: één van de belangrijkste succesfactoren van een verandering!

Wat levert ‘Projectmatig werken met je team©’ op?

 • Focus, drive en plezier want je gaat echt iets bereiken.
 • Met dit traject leer je hoe je ook je omgeving meekrijgt. Projecten zijn altijd een verandering waarvoor je draagvlak wilt. Hoe creëer je dat?
 • Projectmatig aangepakte activiteiten en projecten worden echt afgerond
 • De verwachtingen zijn helder voor eenieder. Wat het project op gaat leveren en vooral ook wie waarvoor verantwoordelijk is.
 • Gaandeweg het traject ben je al bezig je project uit te voeren.
 • Je krijgt helder welke inspanning nodig is van jezelf, van anderen en kunt daar dan op anticiperen. Zorgen dat je de juiste mensen aan boord krijgt die ook beschikbaar zijn.
 • Duidelijke afspraken over doorlooptijd en resultaat.
 • Heldere afbakening in werkzaamheden als ook verantwoordelijkheden.

Is 'projectmatig werken met je team©' wat voor jouw team?

De training 'Projectmatig werken met je team©' is bedoeld voor iedereen – medewerkers, managers, projectleiders, leidinggevende, een compleet team – die graag een duidelijk begin en einde aan hun activiteit/project willen geven aan de hand van heldere afspraken, draagvlak en duidelijk afgestemde verwachtingen.

Inkijkexemplaar

Wil je alvast een idee krijgen hoe ‘Projectmatig werken met je team©’ is opgebouwd? Bekijk dan dit inkijkexemplaar.

Hoe werkt het?

‘Projectmatig werken met je team©’ is een korte en bondige training waarin je gaandeweg aan je project werkt samen met je collega of met je team. De training bestaat uit:

 • Startgesprek om het ‘idee’ van je project helder te krijgen
 • Vier a vijf – dit is afhankelijk van de grootte van je projectgroep en de omvang van je project - onlinebijeenkomsten waarin je de methode leert en gaandeweg vormgeeft aan je project
 • Tussentijdse huiswerkopdrachten
 • Je eindigt met een concreet en compact uitgewerkt plan

Samenwerken met van Dongen & Co? 

Wil jij met bevlogen en ervaren professionals aan de slag om het meeste uit jouw team(s) te halen? Wij maken graag een programma op maat. De samenwerking opstarten is simpel: 

Stap 1: vraag een kennismakingsgesprek aan via het contactformulier of e-mail

Stap 2: tijdens het gesprek brengen we de hulpvraag in kaart en krijgen we een beeld bij de huidige situatie en het gewenste resultaat. 

Stap 3: Je ontvangt een offerte met een voorstel op maat. 

Wij volgen niet één methode of strategie. We kijken wat er nodig is in het moment en wat passend is bij de vraag om jouw team ook echt verder te helpen. Met onze jarenlange ervaring passen we toe wat er op dat moment nodig is. Dit kan een beproefd management model zijn uit de veranderkunde, psychologie, een zelfontwikkelde werkvorm of speciaal voor de gelegenheid nieuw ontwikkelde werkvorm.  

Van Dongen & Co’s principe van ‘4-slags-leren©’

‘4-slags-leren’ is een manier om ervarend te leren. Het bewustzijn te vergroten en dit om te zetten in acties en verandering. Dit is een basis aanpak die van Dongen in al haar trajecten toepast en 25 jaar+ ervaring in heeft opgedaan. Zowel bij het begeleiden van individuele mensen, teams als groepen. Van Dongen & Co’s ‘4-slags-leren©’ bestaat uit:  

1. Individueel contact met de begeleider/facilitator/coach. Wederzijds leren de coach en de deelnemer elkaar kennen en onderzoeken de leervraag van de deelnemer. Bovendien vergroot dit de veiligheid en het vertrouwen onderling. De basis om te kunnen ontwikkelen.

2. Groeps/team leren. In een team en/of groep kan er enorm veel geleerd worden van elkaars ervaring, verschillende communicatie en gedragsstijlen en bovendien helpt herkenning bij elkaar om in veiligheid en vertrouwen te ontwikkelen. Groepsleden stimuleren elkaar.  

3. Reflectie opdrachten. Opdrachten om zelf te reflecteren. Op jezelf, op je omgeving en andere mensen waardoor je bewustzijn vergroot en je gerichtere keuzes kunt maken. 

4. Buddyschap. Thema’s en oefeningen bespreken met één of twee andere deelnemers. Woorden geven aan gedachtes en reflecties en daarop feedback krijgen, bevraagd worden en erover sparren. Zo krijg je je eigen thema’s nog scherper.  

‘Van Dongen & Co’s ‘4-slags-leren©’ is een aanpak die resulteert in grotere bewustwording en zet aan tot actie om te kunnen groeien en zo nodig te veranderen en bij te stellen. Pragmatisch, concretiserend, toepasbaar, laagdrempelig en activerend. 

Aanmelden training “Projectmatig werken met je team©”

Vul onderstaand formulier in als je interesse hebt in de training “Projectmatig werken met je team©”.
We nemen vervolgens contact met je op.