Yolanda van Dongen
Oprichter van Van Dongen & Co.

Soms lopen dingen niet lekker in een team, maar de manager krijgt er zijn of haar vinger maar niet achter. Denk aan een team dat de gestelde doelen niet behaalt, onderling gedoe en een cultuur waarbij niemand zijn verantwoording pakt. Of misschien zit je met een team waar er meer over dan met elkaar gesproken wordt. 

Wat is er aan de hand? En belangrijker nog, hoe kun je dit oplossen? Is het misschien de teamdynamiek of komen sommige teamleden zelf niet goed uit de verf? Met van Dongen & Co. helpen wij afdelingen en managers met dit soort problemen. Met de juiste aanpak komen de individuele teamleden (en hun kwaliteiten) beter tot hun recht en haal je meer uit je team.

‘Als Passie en Talent samenwerken heb je een Meesterwerk’

Yolanda van Dongen

Hoe ben ik zo tot van Dongen & Co gekomen?

In de jaren negentig ben ik verschillende opleidingen gaan volgen op het gebied van coaching en persoonlijke ontwikkeling en vanaf 2000 ben ik parttime gestart met mijn coachpraktijk voor persoonlijke en teamontwikkeling. In 2008 ben ik fulltime zelfstandige geworden. Vanuit mijn jarenlange ervaring met het leiden en begeleiden van teams, projecten, organisatieveranderingen en processen kwam hierin alles samen.

Ik ben mijn hart gaan volgen. Ik geloof in onafhankelijkheid, eigen verantwoordelijkheid en je kwaliteiten optimaal inzetten. Voor mij komt dit tot uiting in het ondernemerschap en vanuit die onafhankelijke positie met een open blik naar organisaties kijken en te bepalen wat er nodig is en wat ik daaraan kan bijdragen als teamcoach en coach persoonlijke ontwikkeling.

Mijn aanpak kenmerkt zich door betrokkenheid, aandacht en afgestemd zijn op de ander. Ik ben gewend in mijn aanpak snel tot de kern te komen en werk op een sensitieve, intuïtieve en inlevende, maar ook scherpe en resultaatgerichte manier. Zonder daarbij het persoonlijke uit het oog te verliezen.

 

Door de jaren heen ben ik steeds meer gaan werken met anderen, afhankelijk van de vraag van de opdrachtgever. Van Dongen & Co. werkt inmiddels met zo’n 12 bevlogen professionals samen met allen hele diverse achtergronden. Van psychologie, opleidings- en veranderkunde tot marketing, arbeidsmobiliteit, hotellerie, bedrijfskunde en telecom.

Over Yolanda van Dongen

Ik ben geboren in Afrika en heb vervolgens in verschillende landen gewoond voordat ik op mijn veertiende in Nederland ben komen wonen. Deze achtergrond heeft veel invloed gehad op de keuzes die ik in mijn leven en daarmee ook mijn loopbaan heb gemaakt. De diversiteit aan mensen met hele uiteenlopende achtergronden heeft mij mijn hele leven geïntrigeerd. Waarom doen mensen wat ze doen? En wat beweegt ze om ook dingen niet te doen?

Ik ben ruim 25 jaar werkzaam geweest in het bedrijfsleven als marketing & sales manager, projectleider, trainer, adviseur, (team)coach, leidinggevende en organisatie en procesadviseur.

Mijn ‘drive’ is om mensen en teams in beweging te brengen om daarmee effectiever te zijn.

“Ontwikkelen door te doen”

Scroll naar top

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze laatste artikelen, interviews en nieuws omtrent van Dongen & Co.